Fy för rättegångar... :-(

Usch och fy...detta vill jag aldrig vara med om igen. Det var ingen som informerade mig om att jag var tvungen att identifiera de som gjort brottet. Var ju enbart kallad som vittne för att identifiera godset som blev stulet, godset som jag redan identifierat hos polisen för övrigt. Det var aldrig tal om att jag skulle vara tvungen att närvara vid rättegången, fast jag vet att det är min medborgeliga plikt! Fy för fan säger jag bara.

Vem fan vill ha dessa jävla knarkare efter sig!? Inte jag iaf. Tjejen som jag identifierade blev ju smått hatisk inne i rättsalen....hmmm...kul känsla...NOT!!! Det är ju ingen som vet vad de där tar sig till ju! De tänker ju inte riktigt som vi andra normala om ni förstår vad jag menar! En av de var ju så hög (ja inte på rättegången) så han bad om ursäkt till en stolpe som han råkade gå in i! Oh Sorry! Trevligt iofs men inte helt normalt, en av de pratar med shampoflaskor i butiken....haha. Kul människor ju! Men det är bara att hoppas de har så lite hjärna så de glömmer allt som jag sagt om dem! Det var med skakiga ben jag lämnade rättsalen vill jag medge, jag som inte brukar vara lättskrämd. Men denna gången var det helt enkelt för mycket!

En annan sak som gör mig förbannad...Jag hatar verkligen att ge mig in i något som  jag på förhand vet att jag redan förlorat! Det är ju solklart att dessa personer kommer gå fria, trots all energi, allt arbete mm som både polis och vi andra lagt ner på detta. Det retar verkligen ihjäl mig! Fy fan för detta avskum i samhället! Det ska vara så synd om dem men jag kan inte tycka det, jag anser att alla har ett val! De har gjort sitt val och får lära sig leva med det men det ska väl för fan inte behöva gå ut över alla oss andra i samhället, eller? Håller ni med mig eller är det jag som har en väldigt avvikande åsikt??

Men nu till något roligt!! Pappa har ju hittat hem till sverige, tyvärr av fel anledning, men han finns nära nu iaf och det känns så himla skönt! Har umgåtts väldigt mycket  under tiden som han varit hemma och han är hemma hela denna vecka som kommer också. Det är faktiskt pappas dator jag sitter och skriver på nu för våran har havererat, snäll som pappa är så lånade han ut sin! Älskar dig pappa!!! Stackarn, först kör jag skiten ur honom på jobbet *L* sen snor vi datorn för honom. Fy vilken hemsk dotter.... Men utan Pappsen så hade vi nog fortfarande haft väldigt mycket varor kvar ute på lagret! Herre jävlar vad han plockade upp fort! BRA JOBBAT!! I kväll har Gisela och jag varit inne hos pappa i linköping och tagit en söndags fika, igår var han här på lördagslunch! Hmm önskar att det alltid kunde vara så här, gillar att ha pappse nära! Bara att sätta sig i bilen och åka. Det tar ju inte mer än 30 min in till linköping! Gillar´t. Men så blir det ju inte än på ett tag men snart hoppas jag!

Nu är det dags för lite myspys i soffan!

PÖSS

Tuff vecka...minst sagt!

Förra veckan var en av de tuffaste/jobbigaste jag haft på länge! Ni som läser min blogg vet varför till stor del. Veckan började ju på ett minst sagt oväntat och mycket ledsamt sätt! Tycker att det är tungt att bära. Sorgen sitter i och kommer så göra, men ändå kan jag känna glädje. Glädje över alla år vi fick dela med dig! Glädje över att jag vet att du har det bra nu....Vi har dig att tacka för mycket!!

Veckan var även en av de tyngre på jobbet! Pga av min frånvaro de första dagarna så låg jag efter redan från början om man nu kan säga så. Kom dock i kapp och då var det precis lagom att åka hem och packa väskan, kurs i Västerås. Kul, givande, nyttig, jobbig, men så nödvändig. Där fick jag kunskap, medvetenhet, tips från kollegor, ja You name it! Samt att vi fick en stor fet spark där bak....den visste var den satt! Men jag kan ta den, vi behövde den allihop! Hur ofta visar du/ni er uppskattning till er personal? Det blev tyst!!! Varför är det alltid lättare att ge ris än ros, borde det inte vara precis tvärt om?? Alla fick då i "läxa" tills nästa möte (om 3 veckor) att ta tag i problemet! Jag kan bara säga att jag har varit duktig! Jag har sett till att prata med samtliga som jobbade både igår och idag. Givit feedback och visat att jag bryr mig! Nu ska jag bara se till att jag får det att bli en vana. Det är så mycket roligare att jobba när man vet att någon ser det man gör....har ju själv suttit och gnällt i 9 år att fan varför får man aldrig höra något bra. Varför är det ingen som bryr sig! Så nu har jag ju alla chanser i hela världen att ändra på det! Nu är det ju upp till mig!  Fortsättning följer...lovar att visa att jag finns där och bryr mig varje dag!

Väl hemma igen var det bara att hugga in på alla dessa pallar som står på lagret och väntar samtidigt som jag ska hinna med utveckligssamtal, rättegång, samt utbilda min stf, samtidigt som min chef och hans chef kommer för att språka med oss....VARFÖR just denna vecka...har inte tid! Kom nästa vecka eller vecka därpå.....Tänk om alla kunde sluta stjäla, snatta och allt det där som bara ställer till problem! Allt det där stjäl min tid och massor av onödig energi! Jag har faktiskt annat att göra. Men jag får se till att lösa problemet...måste hinna med sakerna innan veckan är slut! I morgon kommer jag vara kvar hur länge som helst tror jag, fick äntligen hem varor till Livs. hmmm typ 40 pall!! Någon som vill hjälpa mig. *L* Men det ska bli så kul för den avdelningen är TOM!!!!

Nu ska jag vara social och umgås med vänner och familj. Laga lite mat oxå.

Ha det gott tills nästa gång vi hörs!

PÖSS


Nu är kampen över...

...du släppte taget, lugnt och vackert, du somnade in. Vila i frid och vaka över oss som är kvar här nere!


Vi älskar dig nu och för alltid.


Jag kommer alltid att sakna dig äskade Farmor!



Tårarna har tagit slut!

Detta är så fel men kanske ändå så rätt.... Tårarna har runnit hela dagen, nu är de slut, kvar är bara en känsla av maktlöshet, tomhet och en enorm kärlek. En kärlek till dig! Vet att du får det bättre, bara du släpper taget. Släpper taget om livet. Du har gjort ditt i detta liv, nu väntar nära och kära på andra sidan. Alla dem du längtat efter, saknat under alla år. Vi kommer minnas dig med glädje, värme och kärlek. Kärleken du gav oss och alla minnen du gett.



Vill inte att det ska sluta på det här viset, det är så orättvist, du som varit så pigg. Men olyckor händer, varför skulle det drabba dig. Du var på fel plats.... Allt hade kunnat bli så anorlunda. Men som en klok man sa idag: Du har levt ett rikt liv, det är helt enkelt din tur nu. Orättvist, ja, men vi kan inte påverka det här.



Släpp du taget, vi kommer alltid älska dig!



image110

Bilder istället för text...

På sista tiden har jag mest skrivit och inte visat bilder....
Här kommer lite bilder från festen hos Frida och Stefan som vi var på för ett tag sedan. Kul med bilder och inte så mycket text.

Låter bilderna tala sitt eget språk.

Kvällen värdpar:


Frida


Stefan


     Lekar     Kvällen DJ    Mingel på tomten Kvällens dryck Jag och älskling

                                      Utsikten             Så fint!!             Många hungriga själar.... :-)

 Fotografen           Hmm Jag      å Igen         Mer roliga lekar....._)

Punggolf           Värme                Gott! *L*     Hmm...    Macka jag och Asti


Pöss

Bilar, bilar och åter bilar!

Hmmm...nu har vi bara två bilar kvar men ingen av dem kan vi använda....haha.

Kenta sålde min Saab i fredags och som hämnd sålde jag hans caddy igår. Så nu står vi här utan bilar som fungerar. Fan. Har lite dåligt samvete över att jag sålde hans cadyy men jag frågade iaf om den var till salu och han sa som han alltid gör: -Allt är till salu för rättt pris. Så han får väl skylla sig lite själv....eller? Ska jag fortsätta ha dåligt samvete??

Stackarn satt framför Blocket hela kvällen igår och letade nya bilar! Jag måste ju ha en bil i morgon så jag kan ta mig till jobbet, går ju iofs att åka buss men det blir lite bökigt med hämtning och lämning på dagis då.

Han hittade efter många om och men två bilar som kanske kan funka, just nu i skrivande stund är han och Blixten på väg till Nyköping för att titta på en ny caddy. En caddy som behöver lite puts och renovering men som förmodligen kommer att göras om till samma färg som de andra två vi haft! Dvs illgul med svart motorhuv. Lagom när de kommer hem därifrån ska vi slänga oss iväg för att Gratta Jennie som fyllde 16 år igår. Fan va tiden springer iväg. Minns det som igår när jag träffade henne första gången ju, lite tös som kröp upp i knät på mig och kikade på TV. 6 år var hon då! Vart tar åren vägen....... Nu är hon stora damen!

Åter till bilarna....när vi sedan grattat klart måste vi slänga oss in i en bil, vems vet jag inte än...haha...för att sticka ner till Jönköping och kika på en lite söt bil, en röd gullig Polo. Billig i drift. Måste ju ha en bensinsnål bil att pendla i. Saaben fick jag ju tanka var och varannan dag ju....fy va tråkigt. Hoppas nu bara att bilarna är så som vi tänkt oss! Annars står vi ju där utan bilar....Jobbigt! Ska aldrig mer agera bilförsäljare. Kommer lämna det till mannen i huset! Han säljer inte alla bilar samtidigt. Men va fan, inte trodde jag att grabbarna menade allvar när de sa att de ville köpa caddyn....inte så fort iaf. Inte dagen efter...aja...samvetet jagar mig, det dåliga samvetet....både ångrar mig och inte, han vill ju ha en annan caddy, en med 5 växlar i, men inte just nu inte idag, stackarn. Fast å andra sidan, han kunde sagt nej!

Jaja ingen ide att gräma sig. Det löser sig alltid. Fortsättning följer.

Nu ska jag måla Giselas och mina naglar! Vi har en tjej förmiddag. Myser och mår bra.

Pöss från mig...


Trött...


Är tröttare än vanligt idag. Var på fest hos Runsven igår och invigde deras nyrenoverade lokaler. Nice! Det hela började med förfest hemma hos Mattias, för att sedan promenera bort till Festen. Skänninge är ju inte stort om vi säger så. Det började med champagne och det sitter ju aldrig fel...haha Mingla runt bland folk är riktigt kul, men det var lite jobbigt när alla vet vem jag är fast jag inte hade en aning om vem de är....... Har nu fått ansikten på de jag bara pratat med i telefonen med tidigare och det var kul. Bordsplacering var det till maten. Mästerkocken från TV4 var där och fixade käket. Förrätt- laxsoppa av något slag, riktigt god och varm. Mums. Varmrätt- Tja vad var det egentligen....det v ar tre olika små uppläggningar, en med vad jag tror var makrill, rökt var den iaf, sen var det en med rostbiff och en till oidentifierad historia som var riktigt god. Till detta serverades någonform av pastagratäng eller vad jag nu ska kalla det för. Pasta var det iaf. Varmrätten var väl synd att kalla varm, god var den men den var knappt fesljummen...... Sen kommer vi till det bästa....Efterrätten- Hjortronpannacotta (hmm osäker på stavningen där men ni förstår kanske vad jag menar) Den var riktigt smarrig. Till detta var det ju även kaffe! Smakade riktigt gott så där på kvällskvisten.

Hade inte druckit speciellt mycket alkohol på förfesten, utan tänkte att det tar vi i baren sen, som för övrigt var en fri bar! Allt¨å bara att ta för sig....GRATIS!! Men vad händer....jag agerar vuxet!!! haha. JAg hämtar vatten!!!!!! Jag drack endast en cider från baren och en öl till maten! Fattar ni! Här hade jag tillgång till gratis bar....och jag väljer VATTEN! Jaja hade lika kul ändå....släppte loss på dansgolvet hela kvällen....var på väg att ta en taxi hem vid tolvsnåret men Maria fick mig att stanna kvar och jag är glad för det för fy fan va kul vi hade! 02,30 tänd lamporna och musiken tystnar....fan...vi som hade sååå kul! aja....det var bara att hoppa in i den väntande bilen utanför och åka hem....TACK snälla Maria och Magnus för att ni körde hem mig! Slapp vänta på taxi! Skönt!

Idag mår jag helt OK, trött är jag ju men det beror nog bara på att jag inte brukar vara ute och svänga de lurviga hela natten ju! *L* Det måsta jag snart göra om igen....kul!

Nu är det dags att fixa till sig lite igen, vi har bestämt att det blir sen lunch ute idag. Vi har noll fantasi vad det gäller att laga mat...så det får kocken göra åt oss....ska bli riktigt nice!

Till vi hörs igen...Ha Dé!

PÖSS

Solen skiner... :-)

Solen lyser och värmer oss med sina stålar. Kan livet bli bättre just nu!? Ja kanske... Är orolig för en vän, ingen nära vän som jag umgås med men jag vill ändå kalla henne för min Vän. Gillar henne skarp! Men jag tror inte att hon mår bra just nu och det gör mig orolig och ledsen. Jag vill att nära och kära, vänner, grannar ska må bra, annars mår inte jag bra. Oron gnager i min mage och jag har svårt att riktigt fokusera på mitt. Jag får se till att avlägga en visit eller slå en signal till min vän. Att få höra rösten kan säga mer än man tror.

Så till mig själv då...är dunder förkyld, feber, snorig, hostig...ja ni vet, allmänt hängig. Tycker synd om mig själv men det hjälper ju föga så det är bara att käpa vidare. Igår var jag på jobbet mella 7 och 22. Vi hade ju det första p-mötet på ÖoB. Gick riktigt bra och min chef var mycket nöjd. Vi har en del att jobba med men så är det ju i början innan alla rutiner sitter. Känslan efteråt var iaf att alla hade fått ventilera det dom ville och vi hade gett svar på de flesta frågetecknen. Kan säga att det var segt att gå upp i morse, kändes som om jag precis lagt mig ner när klockan ringde. Ont i hal´sen hade jag, febern fanns där men det var bara att släpa sig upp. Efter en kopp kaffe så gick det skapligt tycker jag. Nytt DR blad imorgon så det var till att möblera om torena idag, färdiga blev vi inte men vi har tre timmar på oss imorgon också så det ska vi klara. Mycket att stå i onsdagar och torsdagar och det är inte de bästa dagarna att vara sjuk på så det var bara att bita i det sura äpplet! När klockan sen slagit tre så gav jag faktiskt upp och åkte hem. Efter mycket tjatande från mina kollegor....tack ska ni ha för att ni gör min tillvaror så härlig.


Lite kort från mig idag men vi ses snart igen.....

 
Drömmer mig bort till våra mysiga kvällar vid omberg........ro för själen och kärleken blomstrar. :-)

Skärpning utlovas...:)

Förlåt då...för att jag inte skrivit på ett bra tag nu! Det är inte motivationen som tryter, mer tidsbrist om jag nu får skylla på något! Ja jag vet....Man ska inte skylla ifrån sig, men det är sant. Tid just nu är något jag har ont om, önskar att varje dygn vore dubbelt så långt! Kanske rent av tredubbelt så lång! Hmmm fast nä fy vad långa dagarna skulle bli då! Får väl helt enkelt lära mig att få ut så mycket som möjligt av varje dag som finns!

Fick ett kärt återseende idag på ÖoB, en fd jobbarkompis kom förbi och kollade in butiken, hade fått inköpslista av sin sambo (hon hittade nog allt utom byggskum), vi pratade lite om hur det var just nu och jag kännde ännu en gång att jag gjort rätt som slutat på Donken, många har slutat av de jag känner där och hon kände sig sliten, längade bort därifrån. Vad kunde jag säga då...jo att jag mår så himla bra just nu. Känner att jag har hittat det jag är bra på även om jag fortfarande har lång väg kvar att gå. Jag kan äntligen säga att jag skapat mig en egen tillvaro som jag trivs med och jag är förbannat duktig på det jag gör just nu! Alltid lika kul att vakna på morgonen och känna att jag VILL åka till jobbet! Åkte till och med in frivilligt kl 6 i söndags morse för att jobba lite på en ledig söndag, när hände det på Donken. Har många roliga minnen därifrån och jag trivdes på ett sätt där, men det var helt enkelt fel plats för mig i livet! Kan bara säga att jag hoppas på att jag får några lediga platser hos mig, vet vilka jag skulle vilja anställa då!!

I morgon ska jag hålla i mitt första egna personalmöte, ihop med Mattias då förståss men det är en konstig känsla, mitt personalmöte för min personal....me like. Har en hel del att ta tag i men jag är helt övertygad om att det kommer att gå vägen! De är duktiga och de vill, det är bara rutiner och klara besked som fattas.

Obligatoriska smörgåstårtan är beställd också...mums!

Nu ska jag återgå till min matlagning, lasagne blir det ikväll. Någon som vill ha en bit!?

Till er alla från mig....PÖSS

RSS 2.0