Sjuk :(

Inget kul, feber, ont i halsen. Har sovt i stort sett hela dagen, skönt. Nu mår jag ändå skapligt.

PÖSS

Energi...

Vissa saker kräver otroligt med energi just nu och jag vet inte om jag tycker att det är värt att lägga all energi på just det här nu!? Klart att jag måste bry mig, men hur mycket? Ja det är väl den frågan jag måste svara på innan jag kan göra något åt det! Jag har så mycket annat i livet nu som jag VILL lägga min energi på, saker som ger mig något tillbaka, saker som inte bara kräver energi utan som faktiskt ger energi också. Det är viktigt att få något tillbaka, inte bara ge, ge ,ge. Jag gillar att ge men faktiskt så är jag lite ego också, ska det vara mödan värt ibland så krävs att jag får något tillbaka iblan, jag kan inte alltid få något tillbaka, nu pratar jag inte saker utan mer på det mentala planet, men ibland så kan jag känna att det är inte värt att lägga ner tid på något som jag i slutändan vet bara kommer krava min energi utan att få något i gengälld. Låter det förvirrat...hmm...jo kanske det men ni kanske ändå förstår nått och nått vad jag menar!?

Nu ska jag ge mig själv lite tid att faktiskt sortera vad som hänt och gå vidare därifrån....låta allt sjunka in. Försöka se med nya ögon....hitta en vettig förklaring. (Tveksamt om jag hittar en men va fan....)

PÖSS

Humör....

Jag är en känslomänniska, vilket gör att jag har svårt  att dölja när något är fel. I helgen har det varit jävligt fel! Jag lyckades bita mig själv i tungan ganska länge, men sen gick det inte längre. Kunde gått åt pipsvängen men i sista stund så bet jag av och gick ut och tog ett bloss istället, kanske inte bästa lösningen men jag höll på att få en hjärtinfarkt av ren ilska. Lika bra att försöka lugna ner nerverna och humöret då innan det smällde! Pulsen låg låååångt över det normala kan jag lova. Fy fan vad arg jag var då. Vad är då problemet, varför bara inte ta tag i saken och reda ut det då? Kanske tycker jag att det inte är min sak, även om jag blir drabbad! Klart jag borde, men det är svårt. Skulle gärna vilja ta en kopp kaffe med tre personer till och bara prata om vad fan det är som händer! Jag kan inte förändra det här själv, ingen kan det! Vi måste hitta en lösning tillsammans. Tilliten är borta, jag litar inte för fem öre på personen i fråga längre. Synd! Tänk vad lite ärlighet hade gjort susen, det hade aldrig blivit något problem då. Jag hade gärna hjälp till, jag har gjort det förr, jag är aldrig omöjlig. Bara jag blir ärligt bemött. Värsta som finns när någon ljuger, stjäl........ Fy fan

Kärleken den kärleken :)

Kärlek kan tyckas på många sätt
för några en börda, för några så lätt.
Kärleken är inte alltid sann
varken för kvinna eller man.
För vissa tar den slut,
för andra håller den livet ut.
För vissa kan kärleken tyckas långt bort,
för andra nalkas den inom kort.
Kärleken långt där inom oss bor,
ja kärleken, den är verkligen stor!

Jag älskar dig så
det är du som får mitt hjärta att slå.
Utan dig vill jag inte leva
utan dig i mitt liv skulle jag bara i mörker treva.
Du gör mig lycklig och glad
och jag tackar gud var dag.
För att du är min
och för att jag får vara din.


PÖSS


Ja här går man i väntans tider...

Ja tiden segar sig fram....ska bli faster igen vilken dag som helst nu och jag längtar så efter att få träffa det lilla knytet. Ska bli mysigt att få hålla i en liten söt bebis igen. De växer ju så fort så det är lätt at glömma bort hur små dem är i början. Min bebis är ju ingen bebis längre. Stora damen har hon blivit, snart 5 år. Hu vad tiden går.
Hoppas bara att det inte blir i morgon, för då ska hela familjen träffas hos mamma och Kjell, det ska ju firas att det är påsk.

Ha nu en trevlig långfredag!

PÖSS i påsk till er alla!

-------------

Jag vill önska alla er därute en GLAD PÅSK! Ät inte för många påskägg nu!

Jag ska njuta av hela 4 dagars ledighet! Härligt.

PÖSS

Har gjort en Anna...:)

Ja om jag nu får uttycka mig så. Jag har nämligen varit och inhandlat ett par bruna linser och jag måste bara säga att: -Jag är såååå himla nöjd med resultatet! Kommer skicka efter ett par blå också. Och då menar jag BLÅ! Fan va kul!

Har jobbat idag och det kändes helt ok. Mår inte tip topp men det gick över förväntan! Skönt! Fick även gå hem lite tidigare. Snälla som de är på jobbet så var det helt ok att jag smet hem en stund innan stägning. Det var så lugnt så de klarade av resterande tid själva. Gulligt av Carina som faktiskt var den drivande på att jag skulle bege mig!

Nu väntar maten och sen är det uppladdning inför La grande finale. Melodifestivalen missas inte här hemma, har ju en femåring som sitter som ett tänt ljus framför TV:n då! Appropå femåringen, Gisela mår bra idag igen, febern är som bortblåst, lite snuva är allt som finns kvar! Skönt!

Ha nu en underbar kväll. Det ska jag ha, ett par glas vin slinker säker ner innan sängen hägrar!

PÖSS

Livet olika vägar...

När jag precis tror att jag alt helt rätt väg och det är den här vägen jag vill fortsätta på så händer det alltid något. Varför är det så? Jag ser det inte som något negativt, för hitintills så har det faktisk bara fört nya fantastiska saker med sig till största delen, sen är det klart att jag stöter på olika problem på vissa vägar men alla problem är till för att lösas och det har jag lyckats med hitintills. Jag menar bara att det vore skönt ibland att veta att just den här vägen som jag valt just nu, just idag kommer jag att fortsätta på ett tag, jag vill inte komma till något nytt vägskäl. Inte nu inte än.... Vägskälen kan iofs vara bra, ofta innebär de en ny utmaning, ett nytt äventyr, något som får mig att utvecklas. Men iblan skulle det vara skönt att få utvecklas och hitta de nya utmaningarna på den vägen jag redan slagit in på, om ni förstår vad jag menar! Jag kanske låter allmänt förvirrad.... Jag menar bara att just nu är jag väldigt nöjd, jag trivs. Jag vill alltid utvecklas, självklart men jag vill inte behöva komma till ett vägskäl till bara för det! KAnske jag som förstorar saker och ting eller läser av varje situation på fel sätt, jag kanske inte borde göra så stor sak av det hela men jag käner att vägen jag slagit in på nu känns så rätt. Jag vet att den kommer innebära förändringar, nya utmaningar och de kommer ske i lagom takt. Nice!

Just nu har jag inte vare sig tid, lust eller ork att stressa. Varför ska jag? Inte går det fortare för att jag gör det, inte mår jag bättre heller för den delen! Och framför allt så mår inte Vi som familj bra av att stressa. Jag har lät mig läxan! Jag stressade konstant ett tag.....jag mådde skit och alla runt omkring mig fick lida för det. Idag vet jag bättre...jag tar det i lagom takt, sen är det klart att stress i lagom dos är bra, men det gäller att sätta stopp innan tåget skenar okontrollerat igen!

Undrar om jag ska ta klivet idag....vågar jag....vill jag...mm...jag vill...*L*.....vi får se.

PÖSS

...........

.........fikan som vi skulle tagit på stan idag fick bli en fika hemma istället, febern har inte gett med sig på Gisela och min värk har gjort sig allt för påmind. Så när jag hämtat bilen från servicen, fick skjuts upp dit av en mycket gullig, pussig och go sambo :), åkte jag svängen förbi wienerbageriet, vet att jag borde låtit bli men det är ju så gott!
Väl hemma så dukade jag och Gisela upp vårat fika med diverse godsaker och sen började vi mumsa. Gisela var väl lite trumpen till att börja med, en fika på stan är ju hur kul som helst, titta på allt folk och det där som hör till... Men när vi väl hade tänt lite ljus och spelade Celine Dion (Tack igen Anna, Celine har räddat många stunder) så var hon så glad man kan vara med tanke på 40 graders feber! Så mysfredagen blev en mysfredag fast på lite annat sätt än vad den brukar..... Vi har läst sagor, tittat på ett par bra filmer, vilat lite, eller ganska mycket faktiskt. Tror att vi sov i 2 timmar. Ritat har vi gjort  också.... Så mysigt har vi allt haft *L*

Nu ska jag fortsätta titta på björnbröder och pussa på min lilla älskling!

PÖSS

Inte fullt lika underbar dag....

Nä den här dagen började inte alls bra! Gisela har haft 41 graders feber hela natten, ja från och till då, har fått ner febern till 39 grader mellan varven men lika fort så har den blossat upp igen!  Stackars lilla tösen, het som en kamin hela natten. Ville sova hos mamma....i min nya varma härliga säng var det inte till att tänka på att stoppa ner en het kamin brevid sig, speciellt inte under min varma vinterdun. Så det blev till att vandra in i henes säng och svalka av henne med kalla handdukar och se till att hon fick i sig vatten och panodil.... Halvsov i någon form av halvsittande ställning i hennes säng....Inte så skönt ska tilläggas men vad gör man inte för sin ängel!? Har alltså sprungit fram och tillbaka hela natten, för jag kröp faktiskt ner i min säng mellan varven, vaknade ju till efter ett tag i Giselas säng och kroppen värkte efter den konstiga ställningen. Men var snart tillbaka varje gång eftersom hon vaknade till varje gång febern ökade! När klockan väl var halv sju och Kenta gått upp så kunde tösen och jag somna gott i den stoa sängen istället: Frid och fröjd då kanske....haha nä nä.....klockan 9 ringer mobilen och Kenta undrar om jag lämnat in bilen på service....Skit också det hade både han och jag glömt bort...helvete....jag är ju inte direkt rolig i mitt humör när jag precis vaknat så Kenta stackarn fick ju ta smällen, sur och tvär så fräste jag som vanligt lite förmycket så osams blev vi. Kul...NOT! Slängde på mig kläder och kammade till frisyren snabbt som fan. Stack iväg och lämnade bilen så den blir servad och fin. Muttrandes och mummlandes förståss....

Mysfredag....kiss my as tänkte jag när jag var på väg hem.....

MEN.....de tankarna stoppade vi snabbt undan igen! Här ska det minsan visst bli mysfredag! Fredagar är väldigt speciella  för mig. Ja för hela vår familj. Gisela och jag har våra speciella rutiner. Myspys och fika på stan....annars är det inte vår fredag. Kenta bastar....ja efter att han jobbat då förståss. Gisela säger alltid: Stackars lilla pappa, han får jobba och slita varje fredag när du och jag mamma bara myser....

Vi får väl se hur vi ska myspysa denna fredag med tanke på att tösabiten har feber.....men det lutar åt att jag fixar lite gott fika, vi sätter oss och kikar på några bra filmer....ja vi får helt enkelt ta denna mysfredag som den kommer. Jag kan väl inte påstå att jag känner mig helt fit for fight heller, men med vilja och rätt inställning så klara vi det mesta!

Kanske borde skicka ett gulligt sms till sambo och be om ursäkt också....hmmm

Ha nu en underbar fredga!!

PÖSS

Underbara dag!

Har haft en aldeles underbar dag! Gulliga sms från sambon, världens bästa jobbar kompis, älskade bror, älskade dotter, älskade pappa, underbara vänner...alla har verkligen förgyllt min dag. Vill ta hela världen i famn. Just nu finns det inget som kan gå fel, allt kan bara gå min väg...den vägen jag har valt och som jag trivs med!


Finns bara en sak jag saknar och det ska inte vara så svårt att fixa: - Jag saknar min älskade Annicka. Måste verkligen se till att vi får träffas nu. En kaffe, en bamsekram och sen är lyckan verkligen total!

Inget svårt uppdrag eller hur! Ni ser....Älskar denna tillvaro!

Pöss

Jag tar hela världen i min famn och sen ska jag sova! Godnatt!

Tankeställare!

Läste en blogg häromdagen som fick mig att gråta! En go vän till mig har skrivit ner sina upplevelser från en resa som jag tror är både positiv och negativ. Fy faan rent ut sagt vilket helvete hon upplevt! Jag visste att hon haft det jobbigt och jag träffade henne då och då under denna period. Men jag kunde inte i min vildaste fantasi förstå hur jävligt det var! Jag beundrar denna människa så otroligt för att hon orkade kämpa, för att hon orkade gå vidare. Jag hade nog banne mig valt att lägga mig ner och dö! Efter att ha läst denna blogg så fick jag helt andra perspektiv på saker och ting. Jag kan gnälla och tycka sååå synd om mig själv ibland, vem gör inte det! Men jag lovar att jag kommer att vara mer tacksam för det jag har och det som finns runt omkring mig efter detta. Inte för att jag är otacksam på något sätt idag men jag kommer tänka mig för både en och två gånger i fortsättningen. Jag finns här och mår bra, jag har ett underbart jobb, en underbar familj, goda vänner (som jag visserligen träffar för sällan), ja jag har helt enkelt allt jag behöver! Men jag tar en del saker för givet och det är farligt. Börjar jag ta saker för givet så blir allt slentrian och jag vet att jag inte kommer att anstränga mig för att göra det där lilla extra som är så viktigt. Så nu är det slut på det! Jag kommer att varje dag försöka göra det där lilla extra....för att glädja någon annan, för att visa att allt är möjligt, för att tänja mina egna gränser etc.

Så Tack Malin för att du faktiskt fick mig att tänka efter! Jag tror att vi alla mår bra av stanna upp och fundera på vad är viktigt för oss! Inte bara köra på i samma gamla spår som vi alltid gjort! Öppna era ögon, se er omkring, njut av det som finns runt omkring och framför allt uppskatta det som finns runt omkring! Jag vet att jag kommer att göra det!

Nu är det dags för en lite promenad i solskenet, njuta av solen och fågelkvittret....det är vår! Härligt!

PÖSS

RSS 2.0